Megtakarítás, életmódváltás, közösség: újra indul az EnergiaKözösségek program!

Hat sikeres évad után idén immár 7. alkalommal indul az "E.ON EnergiaKözösségek" program, melynek célja, hogy segítse a családok, háztartások, kisközösségek energiatudatos életmódját, és népszerűsítse, terjessze a karbon-szegény, zöld életmódot.

A programban a családok/háztartások csoportjai (ún. EnergiaKözösségek) versenyeznek az ország egész területén abban, hogy ki tud több (minimum 9%) energiát megtakarítani otthonában, és a legjobb megoldásokkal előrukkolni a kreatív feladatokban családja, közössége bevonásával. A verseny győztese a legnagyobb energia megtakarítást elérő és a feladatok során legötletesebb megoldásokat bemutató EnergiaKözösség lesz.

 

 

Az EnergiaKözösségek munkája a "hagyományoknak" megfelelően ősztől indul majd a közösségek önkéntes koordinátorainak képzésével - de már most el lehet kezdeni a szervezést, gondolkodást és felkészülést.

Az idei évben először márciusban 9 hétig tartó facebook kampányt szervezünk, ahol különböző témák mentén érdekes és tanulságos cikkeket, ötleteket, híreket osztunk meg, melyek segítségével még több energiát lehet megspórolni, és így akár felkészülni, gyakorolni az ősszel induló megmérettetésre. A kampány során 3 hetente kihívásokat, feladatokat is közzéteszünk, ezek megoldását ajándékokkal jutalmazzuk.

Március 26-tól a tavaszi szünetre gondolva az elektronikus kütyük nélküli szórakozásról osztunk meg posztokat, a következő héten a fürdőszobai melegvíz használat és a fürdés lesz a téma, majd pedig a konyhai gépekről teszünk közzé hasznos információkat.

A kampányban való részvétellel, a megosztott ötletek alkalmazásával, a kihívások teljesítésével és egy kis odafigyeléssel akár 10%-kal is csökkenthető az energiafogyasztásunk. Érdemes tehát oldalunkhoz már most csatlakozni és figyelni a híreket :)

Az előző évad zárórendezvényéről készült egy kisfilm, ami ízelítőként megtekinthető.

 

Szerkesztette: Fülöp Eszter, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2018. márciusi (105.) számában