- Friss Hírek
- A lábnyomról / kislábnyomról
- Rezsicsökkentés gyorstalpaló
- Erdő is, Energia is
- Másfélfokos életmód
- Másfélfokos blog
- Kislábnyomos életmód
- Kislábnyomos életmód - gyűjtemény
- Kislábnyomos életmód - videók
- Kislábnyom tippek
- Kislábnyom tippek - gyűjtemény
- Kislábnyom Hírek
- Érdemes rápillantani
- Szezonális szemezgető
- Igazságosság ökológiai korlátok közt
- EnergiaKözösségek
- Közösségi Energia - Gyűjtemény
- Hasznos eszközök
- Letölthető anyagok
- Kislábnyom Hírlevelek
NUT ROAST – vegetáriánus karácsonyi „fasírt”
Hozzávalók a nut roasthoz | Hozzávalók a mártáshoz |
|
|
Elkészítés
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsit kikenünk.
A diót és mogyorót aprítógépben finomra őröljük, a zsemlemorzsával összekeverjük, majd félretesszük.
Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáaadjuk a zsemlemorzsához.
Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat, a fokhagymát, az oregánót, a petrezselymet, a Cheddar sajtot, a sót és a borsot. Összegyúrjuk a diós-mogyorós keverékkel. 15 percig állni hagyjuk.
Cipót formázunk a keverékből, mait az előkészített tepsire helyeztünk, és 30-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mártást. Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat. majd pirítsuk üvegesre a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és addig főzzük, kevergetjük, amíg elpárolog a víz és barnulni kezdenek a paradicsomok.
Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldség alaplevet. Forraljuk fel, és keverjük addig, amíg a szósz besűrűsödik.
Hozzáadjuk a gombát, fűszereket, vörösbort. 20 percig időnként megkeverve pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A roastot szeletelve, a mártással megöntözve tálaljuk.