Elindult a megtakarítási verseny

Az 5. E.ON EnergiaKözösségek (2018/2019-es) versenyévada  elindult, s ismét több tucat háztartás próbálkozik meg együtt, hogy csökkentsék energiafogyasztásukat, illetve környezettudatosabban éljék meg mindennapjaikat.

A közösségek újfent az ország egész területén szerveződnek, köztük pár visszatérővel korábbi évadokból, de nagyon sok elszánt új résztvevővel is.

A háztartásoknak a havi mérőóra leolvasás mellett első un. kreatív feladatként egy háztartási energia felmérést kell végrehajtaniuk, melynek segítségével feltérképezhetik saját energiafogyasztási szokásaikat, gyakorlataikat, megállapíthatják, hogy mely területeken teljesítenek már most is jól, és mit azok a tevékenységek, melyekben még van fejlődési potenciál számukra. Ezek alapján készítenek egy pár pontból álló vállalási feladatlistát saját maguk számára a verseny 5 hónapos időszakára 2019. április végéig.

A háztartási energia felmérés a versenytől függetlenül is bárki által kitölthető, aki kíváncsi saját energiafogyasztási szokásaira. A kérdőív kitölthető online itt: https://www.surveymonkey.com/r/haztartasi_energiafelmeres, vagy letölthető pdf formátumban innen: http://www.energiakozossegek.hu.

 

Összefoglaló: Vadovics Kristóf, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2018. decemberi (111.) számában.