Te mit teszel a Föld Napja alkalmából? Tippünk: adományozz facsemetét!

2020-ban az angliai Schumacher Intézet, az indiai SCAD (Social Change and Development) és a magyar GreenDependent új együttműködésbe kezdett, amelynek a Tree Circles nevet adták; az együttműködés lényege, hogy a környezeti, szociális, nevelő, közösségépítő célú faültetéseket erősítsük, népszerűsítsük.

Ilyen sokcélú faültetéseket szervez a SCAD és a GreenDependent is már évek óta, sok pozitív eredménnyel, sikeresen, részben adományok, részben egyéb támogatások és együttműködések segítségével (részletesebben ld. SCAD, GreenDependent). Indiában a fákat a SCAD neveli, majd falusi önsegítő és önszerveződő közösségek bevonásával ülteti el különböző környezeti és társadalmi célok figyelembe vételével, mint például a klímaváltozás hatásainak enyhítése, a talajerózió megakadályozása, élelmiszer- és takarmánytermelés stb.  Magyarországon a GreenDependent a fákat Kovács Gyula Tündérkertjéből szerzi be, és iskola-, valamint szociális céllal létrehozott kertekbe ülteti el a helyi kerttulajdonosok bevonásával.

Ha szeretné, szeretnéd támogatni a GreenDependent faültetését a "TreeDependent - fákkal felelősen" program keretében, a következő oldalon lehet ezt megtenni: http://greendependent.org/index.php?

A Tree Circles együttműködésről pedig itt lehet bővebben olvasni: http://www.kislabnyom.hu/hir/tree-circles-kornyezeti-szocialis-celu-faultetes