Karbon-lábnyom csökkentés otthon lépésről lépésre 3. - Mit együnk, hol vegyük, hogy készítsük el?

A háztartási energiafogyasztás, a közlekedés és az étkezés azok a legfőbb területek, ahol jelentős mennyiségű energiát, és kibocsátást tudunk megspórolni saját mindennapi életünkben.

Karbon-lábnyom csökkentéssel foglalkozó online műhelymunka-sorozatunk márciusi részében azt nézzük meg kicsit közelebbről, hogyan befolyásolja az életmódunkhoz köthető kibocsátásainkat az, hogy mi és honnan kerül a tányérunkra; és mit tehetünk annak érdekében, hogy klímabarátabb bevásárlási, étkezési és főzési szokásaink legyenek.

Várunk mindenkit szeretettel március 25-én, este fél 6-tól Zoomon egy másfél órás előadásra és beszélgetésre, idén harmadik alkalommal.

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött, regisztrálni itt tudtok:

https://www.surveymonkey.com/r/karbonlabnyomcsokkentes_marc25

A regisztráció után emailben küldjük el a részvételhez szükséges linket.

Az előadást és beszélgetést a GreenDependent Intézet munkatársai szervezik, akik elkötelezettek a fenntarthatóság és kislábnyomos életmód iránt. Az alkalom egy tervezett eseménysorozat második része lesz, amelynek keretében havi egy alkalommal a karbon-lábnyom csökkentés különböző területeit járjuk körbe az érdeklődőkkel, konkrét tippeket adva a cselekvéshez, változtatáshoz.

A programsorozat lehetőséget teremt arra, hogy a járványhelyzet ellenére is összegyűljünk, és megerősítsük egymást a fenntarthatóságért való közös küzdelemben. Várjuk mind a Kislábnyom Hírlevél rendszeres olvasóit, a Gödöllői klíma-klub visszatérő látogatóit, az E.ON EnergiaKözösségek energiamegtakarítási verseny háztartásait – és természetesen minden további lelkes érdeklődőt is!

Az 1. alkalom (Hogyan kezdjünk hozzá?) videója megtekinthető itt:
https://youtu.be/8TchGaIIQM4

A 2. alkalom (Berendezések, karbantartás) videója megtekinthető itt:
https://youtu.be/R9BdScfBTgI