Idén nincs hiány lelkes klíma-koordinátorokban – háztartások, jelentkezzetek!

Idén 6. alkalommal indult el az E.ON EnergiaKözöségek program, ami valójában már a 8. év, ha az Európai Unió keretei között szervezett első két évadot is számításba vesszük. Legnagyobb örömünkre úgy tűnik, a lelkesedés nem csökken a program irányában, sőt, idén a legutóbbi évadokhoz képest jóval nagyobb számban jelentkeztek a lelkes érdeklődők az ország minden tájáról, hogy klíma-koordinátorként egy közösséget vezessenek és támogassanak a versenyben.

Az EnergiaKözösségek program fő törekvése, hogy növelje a háztartások és kisközösségek energiahatékonyságát, és népszerűsítse a klímabarát, karbonszegény életmódot, miközben a közösségeket is erősíti. Az idei nagy érdeklődés is alátámasztja, hogy a klímaválsággal kapcsolatos kérdések, aggodalmak, cselekvési lehetőségek egyre nagyobb teret nyernek a társadalomban.

A verseny decembertől jövő májusig tart majd, ezalatt kétheti rendszerességgel küldünk energiamegtakarítási tippeket, illetve három kreatív feladattal is készülünk, amik segítséget adnak a háztartásoknak, hogy felmérjék fogyasztási szokásaikat, és megtakarítási, zöldülési célokat tűzzenek ki.

December elejéig még várjuk a programba mindazok jelentkezését résztvevő háztartásként, akik szeretnének csatlakozni, megismerni saját energiahasználati szokásaikat, illetve hasznos tippek segítségével szeretnének energiát megtakarítani és így csökkenteni háztartásuk klímaválságra gyakorolt hatását, karbon-lábnyomát! A térképen megjelölt helyeken indul közösség, elsősorban tehát ott vagy a környéken lakók jelentkezhetnek.

Ahol még biztosan várnak csatlakozó háztartásokat, családokat: Budapest 17. és 18. kerülete, Göd, Kistelek, Nagyréde, Pilisvörösvár, Zalaegerszeg, Zirc.

 

Részletek a programról:

www.energiakozossegek.hu / info@energiakozossegek.hu

 

Kedvcsináló:

  • összefoglaló kisfilm az EnergiaKözösségek programról,
  • kisfilm a program 7. évadának záró rendezvényéről.

 

Összefoglaló: Szőllőssy Anita, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2019. novemberi (116.) számában

 

 

Képek forrása: GreenDependent ©