Éljen a karbon-böjt!

Már bőven a második felében járunk a 2018 szeptemberében hetedik alkalommal elindult EnergiaKözösségek programnak. A verseny második kihívása idén az öt héten át tartó karbon-böjt volt, aminek keretében a versenyző közösségek a hetek tematikus feladatait követve próbáltak meg még több energiát és vizet megtakarítani.
 
 
Az első hét témája a stand-by, vagyis a készenléti üzemmódban felejtett berendezések felfedezését és azok lekapcsolását célozta meg.

Ezt követte a második héten a fűtés, amikor a tavasz csalogatására még néhány fokos hőmérsékletcsökkentésre bíztattuk a böjtölőket. A harmadik hét a fürdőszobáról, a közös 
családi fürdőzésről és villámgyors zuhanyzásról szólt; a negyedik pedig a nyers, vegetáriánus ételekről és a hűtő-, sütő takarításról. Az utolsó hétre szabadságot adtunk a böjtölőknek, hogy saját tematika és feladatok kiválasztásával zárják a kihívást.

A karbon-böjtbe a kihívást kedvelő zöld szelleműek bármikor belevághatnak, akár az EnergiaKözösségek versenyzői számára összeállított böjti naptár mintáját, akár saját feladatokat követve. Most a húsvét közeledtével arra bíztatunk mindenkit, hogy olvassa el az előkészületekhez kapcsolódó tippjeinket és próbálja ki ünnepi böjti javaslatainkat.

Az karbon-böjthöz, és az energiatakarékos, fenntartható életmódhoz, háztartás-zöldítéshez hasznos tippek olvashatók az EnergiaKözösségek program honlapján. Ha valaki szeretne legfrissebb tippjeinkről azonnal értesülni, feliratkozhat kéthetente megjelenő hírlevelünkre.

Ha pedig igazán elszánt valaki, tartsa észben, idén ősszel újraindul az EnergiaKözösségek program, régi és új közösségekkel!

 

Összefoglaló: Szőllőssy Anita, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2019. áprilisi (112.) számában.

 

 

Képek forrása: ergo19 közösség fotója ©,

http://www.globalstewards.orghttps://www.tastemade.com