„Energia Önarckép” – nem csak energiaközösségezőknek!

A karbon-böjti kihívás mellett idén egy nemzetközi kezdeményezéshez is csatlakozhatunk! Az Energy Self Portraits egy fotóverseny, ami igyekszik bemutatni, milyen eltérő, energiaellátáshoz, energiahasználathoz köthető kihívásokkal kell szembenézniük a világ különböző pontjain élőknek. Mindez kiegészül azzal a céllal, hogy hosszú távon a program elősegítse, hogy mindenki számára elérhető, megfizethető és fenntartható erőforrásokból lássuk el háztartásainkat.

Az E.ON EnergiaKözösségek verseny második feladata rendszerint egy alternatív böjt, az idei évadban a karbon-böjt megvalósítása, párhuzamosan a húsvétot megelőző Nagyböjttel (erről részletesebben egy másik friss cikkünkben írtunk). Ezt egészítettük ki idén azzal a szorgalmi feladattal, hogy minden közösséget arra bíztatunk, hogy csatlakozzanak az Energy Self Portraits (Energia Önarckép) nemzetközi projektjéhez.

A kihívás lényege pedig, hogy gyűjtsük össze a családot, barátokat, kollégákat, na meg minden mozdítható, a hétköznapokban általunk használt elektromos berendezést - majd készítsünk magunkról egy képet. A fénykép mellé néhány bekezdésben fogalmazzuk meg saját energiás történetünket, miért ezeket a berendezéseket szedtük össze, honnan kapjuk az áramot, miért éreztük úgy, hogy fontos ezzel a témával, feladattal foglalkoznunk.

A kihíváshoz való csatlakozást nem csak az E.ON EnergiaKözösségek programban résztvevő háztartásoknak ajánljuk, sőt, bíztatunk mindenkit, hogy ha kedvet éreznek magukban, készítsék el „energia önarcképüket” április 21-ig, töltsék fel történetükkel együtt a honlapra és járuljanak hozzá ezzel is egy fenntarthatóbb jövő megteremtésének megalapozásához!

Kedvcsinálóként íme a GreenDependent csapata irodai elektronikus eszközeikkel:

 

  

 

Konyhai inspirációért keresd fel másik cikkünk! :-)

 

Szőllőssy Anita, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2021. márciusi (120.) számában

 

 

Képek forrása: energyportraits.org, GreenDependent ©