Klíma-koordinátorokat keresünk! - Indul a 8. EnergiaKözösségek évad

Klíma-koordinátorok jelentkezését várjuk a 2019 őszén induló E.ON EnergiaKözösségek program új évadába, szeptember 15-ig!

Idén ősszel immáron 8. alkalommal indul el az EnergiaKözösségek program, ahol a résztvevők csupán viselkedésük megváltoztatásával igyekeznek minél több (minimum 9%) energiát megtakarítani. A versenyben EnergiaKözösségek, vagyis 5-10 háztartásból (pl.: szomszédokból, munkatársakból, barátokból, osztálytársak szüleiből) alakított csoportok vehetnek részt, melyeket egy-egy önkéntes klíma-koordinátor fog össze.

A klíma-koordinátorok feladata saját EnergiaKözösségük megszervezése az ősz folyamán, majd vezetése a verseny során, december és május között. A koordinátorok felelőssége, hogy a közösség tagjai minimum havonta leolvassák a mérőórákat, hogy a lehető legjobban oldják meg a kreatív feladatokat, valamint hogy minél több energiát takarítsanak meg.

„Soha ne kételkedj abban, hogy egy mély gondolatokkal rendelkező, felelősségteljes kis csoport képes megváltoztatni a világot, hiszen ez az egyetlen módja a világ megváltoztatásának!” (Margaret Mead)

Jelentkezz te is klíma-koordinátornak, ha úgy érzed, hogy:

  • energiabajnok vagy és segítenél másoknak is, hogy azok legyenek;
  • szeretnél beruházás nélkül otthonodban energiát megtakarítani, és rezsiszámládat csökkenteni;
  • szeretsz szervezni és másokkal együtt valami pozitív dologért küzdeni;
  • épp új kihívást, aktív tanulási lehetőséget keresel;
  • szeretnél zöld életmódra váltani másokkal együtt;
  • szeretsz emberekkel dolgozni és szervezkedni.

Klíma-koordinátornak bárki jelentkezhet, a feladat nem igényel előzetes tudást, a GreenDependent Intézet szakértő trénerei mindenkit felkészítenek. Ennek érdekében az Intézet három képzést szervez – kettőt a verseny előtt, egyet pedig a verseny félidejében – ahol az elméleti és gyakorlati ismeretek mellett számos szakmai háttéranyagot biztosít a résztvevők számára. Amire viszont szükség lesz, az a kitartó lelkesedés!

Klíma-koordinátornak jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet, szeptember 15-ig! A jelentkezés előtt javasoljuk képzéseket bemutató leírásunk átolvasását, ami részletesen taglalja, hogy miről is szól igazán az EnergiaKözösségek program; és hogy mit jelent, milyen feladatokkal jár a klíma-koordinátorság.

További részletek a programról honlapunkon, illetve közösségi oldalunkon találhatók.

 

Várunk Téged is nagy EnergiaKözösségünkbe!

 

  

 

 

 

Összefoglaló: Szőllőssy Anita, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2019. szeptemberi (115.) számában

 

 

Képek forrása: GreenDependent ©