Alakulnak az idei EnergiaKözösségek

A "Kell ennyi energia?!" facebook kampány lezárulta után folytatódik az E.ON EnergiaKözösségek program immár hagyományos, közösségi része, ahol háztartásokból álló kis közösségek versenyeznek egymással, hogy viselkedési szokásaik megváltoztatásával minél több energiát takarítsanak meg otthonukban. Minden csapatot egy önkéntes klíma-koordinátor vezet, aki segít összefogni és motiválni a háztartásokat - természetesen a GreenDependent támogatásával.

Az idén a közösségi kampánynak és a hirdetéseknek köszönhetően 32 lelkes és felelősségteljesen gondolkozó ember jelentkezett felhívásunkra, ők vállalták, hogy terjesztik a környezet- és energiatudatos szemléletet családjuk, barátaik, szomszédaik, vagy munkatársaik körében, és alakítanak közösséget klíma-koordinátorként.

A jelentkezők között nagyon sok az új vállalkozó, akik korábban nem vettek még részt a versenyben, de vannak visszatérő versenyzők is, akik évről évre vállalják a megmérettetést és motiválják csapatukat. A közösségek területi eloszlása is változatos, jelentkeztek koordinátorok kisebb településekből és a nagyobb városokból is.

FIGYELEM!

Ha valaki csak most talál rá a felhívásunkra és szeretne részt venni a programban akár klíma-koordinátorként, akár egy alakuló közösség tagjaként, akkor jelentkezzen nálunk bizalommal! Az érdeklődő leveleket az info@energiakozossekeg.hu e-mail címre várjuk, de telefonon is lehet minket keresni a 20/515-0644 számon!

 

A versenyre való készülődést az első klíma-koordinátor képzéssel kezdjük, ami 2018. október 27-én lesz a Budapesten, ahol a klíma-koordinátorok találkozhatnak egymással és a GreenDependent Intézet munkatársaival, így könnyen kialakulhat egy egymást segítő és motiváló hálózat. A képzésen sok hasznos, a részvételt és versenyzést segítő információt kapnak a résztvevők: például hogyan lehet az egyes háztartásokban csupán viselkedésünk megváltoztatásával nagyobb beruházás nélkül is jelentős energiát megtakarítani, hogyan tudják a koordinátorok hatékonyan szervezni saját EnergiaKözösségeiket, stb.

 

  

 

Szerkesztette és összeállította: Fülöp Eszter, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2018. szeptemberi (109.) számában.